Usein kysyttyjä kysymyksiä
Miten varaan ajan?
Ajan vastaanotolleni voit varata useampaa eri kautta. Suosin viestejä (sähköposti, tekstiviesti, WhatsApp), sillä ehdin huonosti vastaamaan puheluihin. Mikäli en ehdi vastaamaan puheluun, jätä viesti vastaajaan, niin tiedän ottaa takaisin yhteyttä. Yhteystiedot löydät täältä.
Minkä ajan varaan?
Tarkemmat ohjeet ajanvaraukseen voit lukea täältä.
Miten pääsen perille ja mihin pysäköin?
Toimitilani sijaitsevat Vanhan Kauppaoppilaitoksen tiloissa osoitteessa Äestäjänkatu 4. Kauppiksen pääovistakin pääsee kulkemaan, mutta Äestäjänkadun puoleiseta ovesta on lyhin matka. Ovesta sisään tullessa tule toiseen kerrokseen joko portaita pitkin tai vasemmalla olevaa hissiä käyttämällä. Portaiden yläpäässä näet jo huoneeni oven häämöttävän edessä olevalla käytävällä.
Ilmaista parkkitilaa on Kauppiksen ympäristössä yleensä hyvin. Voit hyödyntää Cygnaeuksen koulun lähistöllä olevaa parkkialuetta tai pysäköidä kadulle. Äestäjänkadun alkupää Luvianpuistokadulta käännyttäessä voi olla täydempi, mutta loppupäässä lähempänä ovea on useimmiten tilaa.
Millä voin maksaa käyntini?
Käynnin voit maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla ja käteisellä.
Lääkärin määräämistä fysioterapialähetteistä ei saa enää Kela-korvausta. Lähetteen voi tarvita silti, mikäli asioit vakuutusyhtiön tai sairauskassan asiakkaana. Muista mainita, mikäli olet jonkin sairauskassan jäsen tai tulet esimerkiksi vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Laskutus vain erikseen sopimalla ennen käyntiä.
Miksi palveluissa ei ole hierontaa?
Olen kehittänyt osaamistani tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ratkaisuun. Vaikka hyödynnän paljon manuaalista terapiaa vastaanotollani (eli käsittelen lihaksia, faskiaa ja pehmytkudosta), mutta niihin käyttämäni tekniikat eivät ole hierontaa. Fysioterapeuttina pyrin perehtymään oireen juurisyyhyn ja huomioimaan asiakkaan kehon kokonaisuutena. Hierojan työt jätän sen alan ammattilaisille ja keskityn itse tules-fysioterapiaan.
Mitä fysioterapeutin vastaanotto sisältää?
Vastaanotolle saapumisen syy määrittää pitkälti sen, miten vastaanottoaika rakentuu. Lähtökohtaisesti aina ensin haastattelen asiakkaan.
Ensimmäisellä vastaanottokerralla pyrin huolelliseen alkukartoitukseen, sillä kokonaiskuvan saaminen edistää parempia tuloksia. Minua kiinnostaa vanhat vammat, tapaturmat, leikkaukset, sillä kehomme historia vaikuttaa meihin myös nykyhetkessä. Jos vaivana on esimerkiksi jonkin alueen kiputila, testaan usein tarvittavat liiketestit ennen hoitoa. Manuaalinen terapia sisältää kaiken osaamiseni: faskiatekniikat, akupunktion, kinesioteippauksen, mobilisaatio- ja lihaskäsittelyn. Kuulen tässä aina asiakasta, sillä en esimerkiksi neulapelkoiselle laita akupunktiota ja selitän aina mitä olen tekemässä. Haastattelu jatkuu usein vielä hoidon aikana.
Tarvittavat harjoitteet käydään useimmiten läpi hoidon jälkeen. Mielestäni yhteistyö asiakkaan kanssa tuottaa parhaan lopputuloksen.
Otanko lapsiasiakkaita vastaan?
Vastaanotollani käy pääsääntöisesti aikuisia ja harvakseltaan kouluikäisiä asiakkaita. Vauvojen ja pienten lasten fysioterapian jätän muille kollegoille, sillä en ole kouluttautunut sen ikäisten hoitamiseen.
Voinko ostaa lahjakortin?
Myyn lahjakortteja tietyin reunaehdoin. Pystyn ottamaan uusia asiakkaita vain harvakseltaan, joten myyn lahjakortteja vain, jos ne tulevat olemassa oleville asiakkaille. Lahjakortti on 12 kk voimassa ostopäivästä.
Olen sairastunut. Voinko tulla vastaanotolle?
Flunssassa tai muussa infektiotaudissa ei kannata tulla vastaanotolle. Suosittelen odottamaan, että olo selvästi paranee ja olet jo työkuntoinen. Näin vältytään tautien leviämiseltä ja keho saa parantua rauhassa.