top of page
DSC_0338.JPG

Ratsastajat

Ratsastus on lajina haastava, sillä se vaatii ihmiskeholta useita ominaisuuksia: kehonhallintaa, jäntevyyttä, rentoutta, voimaa ja liikkuvuutta. Ratsastajat ovat myös alttiita isoillekin tapaturmille, jotka voivat jättää muistoja kehoon. 

Vastaanotollani voin auttaa hevosen selässä ilmenevien kipu- ja liikerajoitusten helpottumisessa ja istuntaongelmien ratkaisussa. 

Kiinnostukseni fysioterapiaan lähti omista kehollisista ongelmista, jotka ilmenivät erityisesti ratsataessa. Halusin vastauksia, miksi oikeaa nilkkaani aina särki ulkosyrjästä kevyessä ravissa, miksi oikea ranteeni ei pysynyt suorassa vaikka kuinka väänsin ja miksi vasen hartiani väsyi lyhyenkin ratsastuksen jälkeen. 

Kaikkia satulassa ilmeneviä ongelmia ei välttämättä saa ratkaistua hevosen selässä. Esimerkiksi hevosen selästä tippumiset ja muut elämässä tapahtuneet tapaturmat, leikkaukset tai yksipuoliset ja staattiset kuormitukset kehoon voivat olla vaikuttamassa kokonaisuudessa sen toimintaan. Toisinaan tarvitaan avuksi manuaalista hoitoa ja sopivia oheisharjoitteita vaivan helpottamiseksi. 

Voit tulla vastaanotolleni Äestäjänkadulle, jolloin pystyn perehtymään kehosi tilanteeseen ilman hevosta. Jos kaipaat hevosen selässä apua istuntaogelmiin, voin tulla tallikäynnille Satakunnan alueella. 

bottom of page