top of page
Photo 5.6.2023, 6.21.31 PM.jpg

MyFascia ja Faskiamanipulaatio

Faskian toiminta ja sen merkitys kehon toiminnassa on ollut työni punaisena lankana jo pitkään. Olen käynyt mm. Stecco faskiamanipulaatio level I-II-koulutukset sekä useamman muun lisäkoulutuksen faskiaan liittyen Lempäälässä Hakkarin Helmessä (mukaan lukien MyFascia-kokonaisuuden).

Faskian hoitamisella pyritään helpottamaan siihen kohdistuvaa liiallista jännitystä, joka voi ilmentyä kehossa mm. liikerajoituksina ja kipuina. 

Asiakkailleni tulee faskiasta usein ensimmäisenä mieleen reiden ulkosyrjien nitkuttaminen nystyräisellä lihaskalvorullalla. Faskia mielletään valkoisiksi kalvoalueiksi, joillaisina ne on havainnoillistettu piirretyihin anatomiakuviin. 

 

Faskia on kudoksena kuitenkin paljon suurempi ja laajempi kokonaisuus, ja lisäksi hyvin mielenkiintoinen. Se muodostaa koko kehon kattavan kolmiulotteisen sidekudosverkon, joka on osana mahdollistamassa mm. liikkeen hallintaa, asentotuntoa, voimantuottoa ja -siirtoa. Faskia on tukemassa kehoa ja yhdistämässä eri osia toisiinsa ja lisäksi se osallistuu moniin muihin toimintoihin kehossa, mm. hermostoon. Faskian laajan merkityksen ymmärtäminen kehon toiminnassa on luonut tekemiseeni kokonaisvaltaisemman ajattelun ihmisestä. 

Miten sitten huomioin faskian vastaanotollani? 

Kohtaamalla jokaisen asiakkaan uniikkina yksilönä. Jokainen kehon osa on yhteydessä toisiinsa, muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden. Faskiaa voi hoitaa monella eri tavalla, riippuen siitä, millaisen vaivan vuoksi asiakas tulee vastaanotolleni, millaisia päätelmiä siitä teen ja mihin hoito pitää kohdentaa. Hoito tapahtuu asiakasta kuunnellen, yhteistyössä.

 

Faskian hoitamisella pyritään helpottamaan siihen kohdistuvaa liiallista jännitystä, joka voi ilmentyä esimerkiksi kipuna tai liikerajoituksena. Syntymekanismeja faskian toimintahäiriöille voi olla esimerkiksi tapaturmat, leikkaukset ja arvet, ja ylikuormitus kehossa. Manuaaliset tekniikat valikoituvat yksilöllisesti. Ns. "työkalupakkiini" on kerääntynyt vuosien saatossa lisäkoulutusten myötä laajempi valikoima tapoja, jolla pyrin helpottamaan asiakkaan tilannetta parhaani mukaan. 

bottom of page